Rendezvények

Mivel Nagyrada egy kicsiny falu, nem rendelkezik sok és főleg nem nívós eseménnyel. 

A faluban minden évben megrendezésre kerül a nagyradai Öregek Napja is, melyen műsort ad a nagyradai kórus és néptáncegyüttes és verset mondanak a helybéli gyerekek. Az időseket díszebéddel vendégeli meg a falu.

Az egyik s talán legnagyobb ünnep az augusztus 20-a. Azonban ez nem csak egy egyszerű augusztus 20-a, hanem ez a falu búcsúja is, hisz Szent István a falu védőszentje. Az esemény szentmisével kezdődik, majd otthon mindenki elfogyasztja az ünnepi ebédet, melynek szerves része az otthon nyújtott házi készítésű rétes. Ezen a napon hazalátogatnak a gyermekek a szülőkhöz, testvérek, rokonok jönnek, hogy közösen eltöltsenek egy kellemes napot. Ez a nap mára a családok napjává nemesült, ahol egy rövid ideig együtt lehetnek a rokonok ebben a rohanó világban.

A falu másik fő eseménye a „Radai-szüret”, amely szeptember utolsó vasárnapján kerül megrendezésre. A gyerekeket különféle kézműves foglalkozások várják. Az esemény legfőbb látványossága a szüreti felvonulás, ahol az utóbbi években a lovaskocsikat felváltották a kistraktorok. A felvonulás felvezetője a lovashintón vagy traktoron utazó bíró és bíróné, majd a következő kocsin népviseletbe öltözött néptáncosok következnek. A harmadik kocsin bokszosfiúk ülnek, akik a falu apró gyermekeire és a látogatókra hamut és lisztet szórnak. Természetesen van olyan kistraktor is, amelyiken egy boroshordó van, és a megállók során meg lehet kóstolni a tartalmát. A felvonulás után vacsora és színes programok várják a nagyradaiakat és barátaikat. A műsorszámok után tábortűzzel záródik a „Radai-szüret”,

A karácsonyi eseményekhez tartozik az a 7-8 méteres karácsonyfa is, melyet a falu központjában állítanak fel.. A fán több, mint 2400 égő pompázik szürkéskék színben. Ugyan a fát 2008 karácsonyán állították fel először, de a nagyradai lakosok tudják, hogy a fát minden évben fel fogják állítani s a lenyűgöző látványt bárki megcsodálhatja. Ugyancsak a karácsonyhoz tartozik a betlehem felépítése az iskolaépület előtt, amely életnagyságú figuráival ad karácsonyra ünnepi hangulatot. Szenteste pedig bárki ellátogathat a karácsonyi szentmisére. Év végén, szilveszterkor immár hagyományosan megrendezésre kerül a kultúrotthonban a batyús-bál, ahová szeretettel várják azokat, akik itt Nagyradán szeretnék elbúcsúztatni az óévet.