Adománygyűjtés a nagyradai római katolikus templom felújítására

2018.12.17.

A neogótikus stílusú nagyradai templom alapját 1890. május 3-án jelölték ki, és 1894. április 22-én szentelte fel a zalavári apát Szent István király tiszteletére. Mi nagyradaiak jó érzéssel emlékezünk mindazokra, akik tettek azért, hogy ez a templom felépült, és közösségünket szolgálja.

Mint minden épület, így a templomunk is időközönként felújításra szorult, és lehetőségeinkhez mérten az elmúlt évtizedekben tettünk is azért, hogy az elődeink által létrehozott értéket megőrizzük. Ezekben a munkákban az Egyházközséget mindig segítette a falu Önkormányzata.

Most is egy ilyen felújítási munkát tervezünk, amelynek van egy hosszú-, és egy rövidtávú célja. A hosszabb távú célunk a beázások megszüntetése, az épület alapjának szigetelése, majd a külső és belső festés elvégzése. Ennek érdekében nemrég adtunk be pályázatot a tetőszerkezet javítására és bádogozási munkákra, hogy az épület beázásait megszüntessük. Természetesen a jövőben is élni fogunk a pályázati lehetőségekkel, de saját anyagi forrással is rendelkeznünk kell.

Rövid távú célunk, hogy a 2018. májusában történt viharkárokat helyreállítsuk, ugyanis villámcsapás következtében az elektromos rendszerben és eszközökben megközelítőleg 1 millió forintos kár keletkezett. Többek között megrongálódott a kisfeszültségű vezetékhálózat, a harangok működtetéséhez szükséges berendezések mentek tönkre, toronyóra teljes vezérlőegysége hibásodott meg, padok fűtésének vezérlése-, és a hangosítás egyes eszközei mentek tönkre. Ezen károk egy részének javíttatását az Egyházközség anyagi lehetőségeihez mérten elvégezte, de maradtak még megoldatlan problémák.

Az előzőekben felsorolt rövid- és hosszútávú céljaink elérése érdekében a Nagyradai Egyházközség adománygyűjtést szervez a Nagyradai Római Katolikus Templom felújítása érdekében. Ehhez tisztelettel fogadjuk mindazon személyek anyagi hozzájárulását, akik szeretnék, hogy ez a templom továbbra is szolgálja közösségünket.

Adományaikat a következő módon tehetik meg:

Személyesen, készpénzben Seláf István (8746 Nagyrada, Kossuth Lajos utca 48. tel.: 30/894 2618) egyházközségi képviselőnek tudják átadni adományaikat.

Átutalással az Egyházközség M7 Takarék Szövetkezetnél vezetett számlaszámára utalhatják adományaikat.

 

Számlaszámunk: 75000246-50009767-00000000

valamint külföldről:

HU42 75000246-50009767-00000000

 

A pénzadományok felhasználásáról Nagyrada község honlapján folyamatosan tájékoztatjuk adományozóinkat.

 

Nagyradai Egyházközség

Nagyrada Község Önkormányzata