Borvidéki fórum

2014.08.06.

Szakmaközségről és aktuális kérdésekről, problémákról esett szó a találkozón.

Szakmai fórumra várta az érdeklődőket, érintetteket a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szerdán a Zalai Borvidék Hegyközségi Tanácsának nagyradai irodájában. A találkozón sok más mellett a szakmaközi szervezet feladatairól és aktuális kérdésekről, problémákról esett szó.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa idén nyár elején kapta meg a magyar államtól a szakmaközi szervezetként történő elismerést, így a tanács immár két szorosan összetartozó szakma, a szőlészet és a borászat működését koordinálja – többek közt ez is témája volt a fórumnak, melyen Simon Zoltán, a Zalai Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Gál Péter vette át a szót. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának szakmai igazgatója a szervezet szolgáltató szerepét, valamint feladatait mutatta be, így többek közt piaci adatgyűjtéssel, forgalomhozatallal, és értékesítéssel kapcsolatos szempontokra is kitért.

A fórumon megjelent tagok az őket leginkább foglalkoztató kérdésekről tájékozódhattak: a közelgő szüret kapcsán a piacszervezés külön aktualitást élvez, de szóba került a zalai borvidékre nagy számban jellemző elhagyott szőlőültetvények problémája is.